Opleiding BLVC in de bouw en infra

In samenwerking met het Nederlands Instituut voor de Bouw ontwikkelde BLVC.nl de opleiding BLVC in de bouw en infra. In 4 dagen nemen we deelnemers mee door de verschillende fasen van een project en laten we zien hoe BLVC in elke projectfase een plek te geven.

Theorie en praktijk gaan hand in hand

Tijdens de opleiding BLVC in de bouw en infra gaan we in op verschillende BLVC-documenten, zoals de BLVC-scan en het BLVC-plan. Kennis over de theorie en de plannen op papier worden afgewisseld met de praktijk. Zo zijn alle docenten uit de praktijk afkomstig, waardoor ze praktische handvaten kunnen geven. Daarnaast word je meegenomen op 2 excursies, waardoor je de realiteit van het werken met BLVC buiten kunt ervaren.

Programma

De opleiding wordt gegeven op 31 oktober, 7, 14 en 21 november 2019. Het programma voor de opleiding ziet er in hoofdlijnen zo uit:

Dag 1 – Inleiding op de BLVC werkwijze
– BLVC-scan in de verkenningsfase
Dag 2 – BLVC in de ontwerpfase (incl. projectbezoek Buiksloterham)
– BLVC in de aanbesteding (door de ogen van de bouwer)
Dag 3 – BLVC-voorbereiding
– BLVC in de uitvoering (incl. projectbezoek Houthaven)
Dag 4 – Tegenstrijdige belangen binnen BLVC
– BLVC door de ogen van de bouwer

 

Het volledige programma kun je hierĀ bekijken.

Inschrijven

Meer informatie over de opleiding, de docenten en hoe je je kunt inschrijven is te vinden op de site van het Nederlands Instituut voor de Bouw. Op deze pagina kun je ook de brochure van de opleiding downloaden: