Foute voorbeelden

Vind hier regelmatig voorbeelden van hoe BLVC beter kan of echt niet moet: hilarische tijdelijke verkeersmaatregelen of zelfs gevaarlijke situaties.

Bereikbaarheid

Deze situatie kwamen we onlangs buiten tegen. Het werkterrein is niet met hekken afgesloten, waardoor voorbijgangers makkelijk in de sleuf kunnen vallen.

Bij de vernieuwing van een straat in Druten werden de borden en afzettingen door veel voorbijgangers genegeerd. Na een poos hadden de stratenmakers er genoeg van en zetten dit bord neer: kèk ma wa ge doet!

Het materiaal ligt en staat midden op de stoep. Het is niet netjes opgeslagen, en verhindert de doorgang voor voetgangers.

Leefbaarheid

Door het gebruik van hekken met resten van oude posters erop, een groot aantal borden waarvan sommige scheef hangen, is de aanblik van dit werkterrein rommelig en onverzorgd.

Zorg dat ondernemers tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar zijn. Anders worden de hekken opzij geschoven en gaan mensen door het werkvak lopen en fietsen.

Door het rondzwervende vuil, de materialen waar voorbijgangers overheen moeten stappen, het ontbreken van loopschotten en het zand is de aanblik van dit werk onverzorgd en onoverzichtelijk.

Veiligheid

Het materiaal ligt hier op de stoep waar voorbijgangers er makkelijk over kunnen struikelen. Ook verhindert het de doorgang zodat mensen op het fietspad gaan lopen.

Door het plastic en de hoge bouwhekken is een sociaal onveilige situatie ontstaan: een lange corridor waar het (vooral ’s avonds en ’s nachts) donker is. Kies lagere hekken en/of laat de bovenkant open voor meer zicht.

Op dit tijdelijke fietspad is de verharding niet egaal en steekt er een afsluiter boven het maaiveld uit. Gevaarlijk voor fietsers die hierover kunnen vallen.

Heb jij een BLVC-maatregel gezien die voor verbetering vatbaar was?

Stuur je foto dan naar ons door! Kijk op deze pagina voor onze contactgegevens.

Handboek 'Zo werken wij in Amsterdam op straat' (ZWIA)

Een groot aantal foto’s op deze pagina is afkomstig uit het handboek ‘Zo werken wij in Amsterdam op straat’ (of ZWIA, versie 2). Het ZWIA is een uitgave van de Gemeente Amsterdam en hier te downloaden.